Sunday, June 2, 2013

Tur til Talgje og Sjernarøy

Tirsdag 28. mai 2013 hadde foreningen et meget kjekk tur til Talgje og Sjernarøyane. Ja, mange medlemmer har sagt at dette er den fineste (kjekkeste) dagsturen vi har hatt noen gang.

Turen ble arrangert i samarbeid med Sverre Haga AS. Vi reiste fra Ruten Sandnes kl. 08.00 og fra Bussterminalen Stavanger kl. 08.30. For at alle påmeldte – 60 stk. – skulle få være med måtte Sverre Haga sette inn en dobbeltdekker.

Turen gikk gjennom Rennfast til Hanasand. Der tok vi Finnfast og Talgjefjordtunellen opp til Talgje. Jostein Gard kom om bord og guidet oss over øya. Vi besøkte Talgje kirke som er omlag like gammel som Domkirken i Stavanger. Så vandret vi eller kjørte buss den korte veien ned til Jostein Gard sitt gartneri med masse fine blomster. Her fikk vi også en kopp kaffe og herlige wienerbrød.

Vi kjørte tilbake Talgjetunnellen, gjennom Finnfast og til Finnøy hvor vi tok ferje fra Judaberg til Helgøy. Underveis var vi innom Halsnøy og Ombo. På Helgøy  fikk vi med oss en ny lokalguide, Nils Trygve Hauge, som fulgte med på rundturen på Sjernarøyane. Vi kjørte til Sjernarøy kyrkje hvor bysten av Alfred Hauge står utfor kirkegårdsmuren. Kirken er et lite gudshus fra midt på 1600-tallet. I kirken fikk vi en flott orientering, både om kirken og litt av hvert annet med tilknytning til Sjernarøyane.

Like i nærheten av kirken ligger Sjernarøytunet hvor vi  spiste middag. En del av oss gikk ”den gamle kyrkjevegen” før vi satte oss til bords. Etter middag kjørte vi over Kyrkjøy og så blant annet gården hvor Alfred Hauge vokste opp.

I Aubøsund ligger en koselig liten landhandel som vi besøkte. Her fikk vi servert herlige nybakte lefser til ettermiddagskaffen. De smakte så godt at det ikke gjorde noe at det nå begynte å regne litt. Den første del av dagen like til vi spiste middag var været flott med sol fra nesten skyfri himmel.

Du finner en del bilder fra turen ved å klikke på denne lenken: Vis Album